Purificatoare de aer incastrabile pentru tavane false

EUROMATE este o companie olandeza infiintata in 1975, membra a holding-ului Clean Air Group, devenit mai tarziu brandul de notorietate mondiala Plymovent. In 1975 a fost aleasa ca furnizor traditional de solutii de indepartare a prafului in studiourile Roxy Music, unde calitatea aerului era determinanta in procesul de inregistrare a discurilor de vinil. In zilele noastre este greu de crezut ca exista vreo industrie in lume care sa nu beneficieze de o solutie de tratare a aerului furnizata de Plymovent.

In 2015, divizia IAQ - Indoor Air Quality - a fost preluata integral de Euromate, acoperind o gama larga de echipamente pentru aplicatii rezidentiale si comerciale. Seria de purificatoare de aer VisionAir si Grace reprezinta cea mai avansata varianta de purificatoare de aer, atat pentru domeniul rezidential si comercial, cat si pentru cel al sanatatii publice.
Seria VisionAir este de fapt o suita de echipamente dotate cu medii de filtrare diferite, care pot fi alese si combinate in functie de natura poluantilor ce trebuie indepartati.

VisionAir este un echipament capabil sa elimine fumul de tigara, praful, contaminantii microbiologici, vaporii de mercur, exahaltile chimice de orice fel si mirosurile din incaperi de capacitati medii si largi.

Din punct de vedere al variantei de montaj, VisionAir poate fi instalat atat pe pardoseala ( VisionAir 1 cu stativ) sau pe tavan, atat aparent, cat si incastrat in tavanele false ( VisionAir 1 & 2 ).

Tipul de medii de filtrare care pot fi inserate in seria VisionAir sunt:

  • ElectroMax - Filtru electrostatic, pentru retentia de poluanti de dimensiuni mici, specializat pentru eliminarea fumului de tigara;
  • MediaMax - Filtru de constructie speciala pentru eliminarea prafului si polenului;
  • CarbonMax - Filtru cu carbune activ pentru eliminarea gazelor si mirosurilor neplacute;
  • DentalMax - Filtru pentru eliminarea vaporilor de mercur, particulelor fine de metal, portelan si ceramica, precum si a dezinfectantilor de natura chimica folositi in cabinetele stomatologice;
  • HepaMax - Filtru Hepa14 pentru indepartarea particulelor ultrafine, de dimensiuni submicronice, care prin respiratie pot ajunge in sistemul circulator al omului.

VisionAir 2 poate fi dotat cu oricare combinatie de doua din filtre, expuse mai sus.

Deasemenea, echipamentul poate fi dotat suplimentar cu:

  • AirMonitor- un modul electronic ce poate monitoriza permanent nivelul de poluanti din aer, determinand maniera de functionare a echipamentului;
  • SterilAir - lampa germicida pentru distrugerea microorganismelor si sterilizarea aerului;
  • OdourFree - modul de improspatare a aerului cu uleiuri esentiale volatile.

In 2018, Euromate a dezvoltat varianta BlueLine a seriei Visionair, un concept nou de purificator de aer, care permite combinatii multiple de medii si tehnologii de filtrare, capabile sa raspunda mai bine unui spectru mai larg de poluanti, de la particule solide de dimensiuni microscopice, pana la compusi volatili responsabili de mirosuri neplacute.